vrijdag 2 november 2012

Kaassoufle..

Vandaag het recept om zelf je kaassoufle,s te maken

Kaassoufflé

Wat heb je nodig om kaassoufflé te maken?

* 60 g boter
* 30 g bloem
* ¼ l melk
* 150 g geraspte kaas
* 5 eierdooiers
* 5 stijf geklopte eiwitten
* nootmuskaat
* peper en zout

Hoe maak je kaassoufflé?

Smelt de boter in een pan. 
Neem de pan van het vuur en roer er de bloem bij met een klopper.
Roer er een klein beetje melk bij, tot deze volledig opgenomen is.
Zet de pan weer op een klein vuurtje.
Roer er alle melk langzaam bij. 
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Laat de saus even koken en neem deze dan van het vuur.
Roer de kaas erdoor.
Verwarm de oven ondertussen al 200 °C.
Neem een klein beetje van de saus apart en roer er achtereenvolgens de eierdooiers door. 
Roer dit mengsel doorheen de rest van de kaassaus.
Schep de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de saus.
Stort de saus in een ingevette soufflévorm of ovenvaste schaal. 
Zet de schaal direct voor 30 minuten in oven op 200 °C.
Voila!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten