donderdag 8 november 2012

Carebian Stoofkip .....


Vandaag op het menu ;

wat haal je ervoor in huis   :  
4 kleine kippen- of fazantenbouten
200 ml kotomisi kronto mirkie trafasie (echte Surinaamse kokosmelk)
1 pot (360ml)  Faja lobi Roti madam Jeanette (vers bereide woksaus)
12 stuks pruimen (ontpitte)
2 uien
1 rode paprika
1 (circa 400 gram) zoete aardappel (oranje)
1 grote bakbanaan (halfrijpe)


Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en in ruim water 5 minuten koken en afscheppen.
Zoete aardappelen heb je in 3 kleuren tw.paars, wit en oranje; in dit gerecht gebruik ik de  oranje zoete aardappel
Bakbanaan schillen, in plakjes snijden, en in ruim water 3 minuten koken
Paprika in reepjes snijden 
Ui snipperen

Dan neem je 4 eetlepels zonnebloemolie en je verhit deze daar bak je de
Kippen- of fazantenbouten in en de ui (gesnipperd) voeg je hieraan  toe wok dit in 6 minuten gaar
Voeg daar 1 pot (360 ml) Roti madam Jeanette ( de woksaus) aan toe
En de in reepjes gesneden paprika  de kokosmelk en  1 kop (150ml) water en pruimen toevoegen
Goed omscheppen en vervolgens 20-25 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen
Op matig vuur laten stoven.
De laatste 5 minuten de zoete aardappel en bakbanaan toevoegen en meestoven.

Serveren met  Roti, rijst of stokbrood; garneer met Krupuk Trafasie hihi of te wel met kroepoek !!
En lenteuitjes !

2 opmerkingen:

  1. Kun je mijn foto van zoete aardappel aub weghalen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Jouw foto staat openbaar zonder copyright op google afbeeldingen .Iedereen kan die kopieren .Maar als u er last van heeft dat hij in mijn kookblog staat dan zal ik de foto verwijderen .

    BeantwoordenVerwijderen