zaterdag 17 november 2012

Witlof met ham en kaas saus ....



Zaterdag 10 november 

Witlof met Ham en kaassaus

800 Gr  Aardappelen
8 stronken witlof
Half zakje bieslook of vers afgeknipt ( 25 gr)
1 pakje Campina room culinair 0,2 liter
1 zakje Gemalen belegen kaas ( 150 gr)
200 gr Gesneden achterham 



Schil de aardappelen en halveer ze  en kook ze in 20 min gaar in water met wat zout erin
Maak de witlof schoon halveer deze en haal de bittere kern eruit kook de witlof 10 in water met wat zout
Knip de alvast fijn met n schaar of snij haar fijn wat je zelf handiger vind
Verwarm in een steelpan de gemalen kaas samen met de room en breng die op smaak met peper en zout
Laat de witlof stronkjes in een vergiet goed uitlekken en giet de aardappelen af
Omwikkel de witlof voorzichtig met de ham en verdeel ze over de borden
Schenk daar de kaassaus overheen en doe er n schep van de gekookte aardappelen naast
Drapeer de bieslook over het bord en eet smakelijk

Tip van deze Kokkerel kokkin   ( je kunt in plaats van de witlofstronkjes te omwikkelen met de ham  reepjes van de ham snijden en die mee verwarmen in de room kaas saus en dan over de witlof schenken )



Geen opmerkingen:

Een reactie posten