Zaterdag 10 november
Witlof met Ham en kaassaus
800 Gr Aardappelen
8 stronken witlof
Half zakje bieslook of vers afgeknipt ( 25 gr)
1 pakje Campina room culinair 0,2 liter
1 zakje Gemalen belegen kaas ( 150 gr)
200 gr Gesneden achterham
Schil de aardappelen en halveer ze en kook ze in 20 min gaar in water met wat
zout erin
Maak de witlof schoon halveer deze en haal de bittere kern
eruit kook de witlof 10 in water met wat zout
Knip de alvast fijn met n schaar of snij haar fijn wat je
zelf handiger vind
Verwarm in een steelpan de gemalen kaas samen met de room en
breng die op smaak met peper en zout
Laat de witlof stronkjes in een vergiet goed uitlekken en
giet de aardappelen af
Omwikkel de witlof voorzichtig met de ham en verdeel ze over
de borden
Schenk daar de kaassaus overheen en doe er n schep van de
gekookte aardappelen naast
Drapeer de bieslook over het bord en eet smakelijk
Tip van deze Kokkerel kokkin ( je kunt in plaats van de witlofstronkjes
te omwikkelen met de ham reepjes van de
ham snijden en die mee verwarmen in de room kaas saus en dan over de witlof
schenken )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten