Vandaag als Recept een frisse salade / voorgerecht met Witlof
Wat haal je ervoor in huis ?
3 Rode grapefruits
6 Stronken witlof
4 El olijfolie extra vierge
50 Gr ongezouten cashewnoten
2 bosui
Schil 2 grapefruits en verwijder zoveel mogelijk van het witte vlies
Snij daarna van de 2 grapefruit de partjes los van de vliesjes
Pers de derde grapefruit uit en bewaar de grapefruitsap
Snij de witlof door de helft en verwijder de harde wat bittere kern
Dan snij je de witlof in lange strookjes
Doe ze in een schaal en meng er dan de partjes grapefruit doorheen
Snij de bosui in smalle ringetjes
Maak de grapefruitsap aan met de olie en breng het op smaak met peper en zout
Doe er dan de ringetjes bosui en de cashewnoten eroverheen
Verdeel de salade over borden of in een mooi glas
Sprenkel dan de"marinade over de witlof grapefruit salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten