woensdag 7 november 2012

Chocolade cappuccinorol..

Vandaag weer eens gebak als recept En wel een "Chocolade Cappuccinorol

Wat heb je daarvoor nodig ?
30 gr cacaopoeder
125 gr bloem
150 gr pure chocolade
1 citroen
4 eieren
130 gr fijne witte suiker
140 gr fijne witte suiker
1 mespunt zout
250 gr Frambozen
250 gr Marcarpone
2 zakjes oploskoffie espresso
300 ml slagroom
2 takjes munt
2 eetlepels poedersuiker
bakpapier

Verwarm eerst de oeven voor op 200 graden en bedek je ovenplaat of bakplaat met bakpapier
Zeef de cacao en de bloem
Rasp de helft van de chocolade en bewaar deze even in de koelkast
Was de citroen en rasp de schil
Mix de eieren samen met 130 gr suiker de citroenrasp en het zout plus minus 5 min op de hoogste stand
tot een lichtgeel luchtig mengsel


Spatel de gezeefde bloem en de cacao met zo weinig mogelijk slagen in dit mengsel
Giet dit deeg op de bakplaat en spreid het netjes glad uit over de plaat
Bak de cake in ongeveer 10 min net gaar maar niet te droog zodat je m nog kunt rollen
Laat m dan afkoelen en haal het bakpapier er voorzichtig vanaf
Keer het papier om en leg de plak cake hierop
Klop de mascarpone samen met de  oploskoffie
Klop de slagroom met tot yochurt dikte met de 140 gr suiker


Spatel hierna de slagroom en de mascarpone door mekaar
Smeer 1 derde van dit mengsel over de plak cake
Bestrooi dit met de frambozen en de geraspte chocolade
Rol de cake met behulp van het bakpapier tot een mooie rol
Bewaar de rol tot het versieren in het bakpapier in de koelkast
Bestrijk de rol voor t serveren met het slagroom marcarpone mengsel
versier m met de rest van de chocolade die je er overheen raspt
En garneer daar wat frambozen omheen en bovenop
Bestrooien met poedersuiker en cacaopoeder en de blaadjes van de munt


Hmmmmmmmmmmmm fout maar lekker jo haha smikkelt se !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten