Vandaag op het Menu `Koeientiet `oftewel Uierboord
Ik denk dat het n typisch Rotterdams iets is
Want niet veel mensen kennen het als gerecht
En naar mijn weten word het ook niet meer verkocht
Wat heb je ervoor nodig
Een koeienuier (die moet je van te voren bestellen bij de slagert)
Groente peen prei ui
Bloem
zout
Peper
Laurier
Ik ga uit van een stuk uier van ruim 1 kg.
Maak 1 liter bouillon aan met wat prei, uien, peen, laurierblad.
Laat 20 minuten sudderen, daarna zeven.
Intussen de uier goed afspoelen onder de koude waterkraan.
Warm de uier op in de bouillon, laag vuur er onder en kook het in 9 uur (!) gaar.
De uier is gaar als de 'beet' een stevige is, maar niet taai.
In de dunne plakken snijden, zout (peper) er op en op de boterham.
In wat dikkere plakken snijden, zout en peper erop, bedekken met bloem en in de hete boter bruin en krokant bakken.
Ook heerlijk als broodbeleg je hebt er nog meer recepten van , die post ik later
Hmmmm t water loopt me in de mond als ik r aan denk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten