Spaanse runder balletjes in Tomatensaus
5 El olie
2 Uien
2 Tenen Knoflook
400 Gr Rundergehakt
1 bakje amandelschaafsel
600 gr Aardappelpartjes
1 courgette
Maak de uien en de knoflook
schoon en snij ze fijn
Snij de courgette door de helft en snij er dan halve plakjes
van
Bak de helft van de uien en de knoflook en doe daar de
gezeefde tomaten bij
Laat dit mengsel 5 min op n laag vuurtje lekker sudderen
Breng het op smaak met wat peper en zout
Meng ondertussen het gehakt met de rest van de ui en de
knoflook het amandelschaafsel en wat peper en zout
Maak er gehaktballetjes van ongeveer ten grootte van
een walnoot
Leg die balletjes in de saus en laat ze 20 min gaar sudderen
in de saus roer regelmatig in de pan
Bak in die tussentijd de aardappelpartjes in zo,n 15 min
bruin en gaar doe daar de courgette bij
En bak die zo,n 5 min mee
breng het dan op smaak met peper en zout
Serveer de balletjes in de saus apart van de
aardappel/courgette mix
Tip van deze Kokkerel chef
( je kunt de balletjes ook als tapas bij de borrel serveren )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten