zaterdag 17 november 2012

Spaanse ballen in Tomatensaus ...

Dinsdag 13 november



Spaanse runder balletjes in Tomatensaus


5 El olie
2 Uien
2 Tenen Knoflook
500 Gr Gezeefde Tomaten
400 Gr Rundergehakt
1 bakje amandelschaafsel

600 gr Aardappelpartjes
1 courgette




Maak de uien en de knoflook  schoon en snij ze fijn
Snij de courgette door de helft en snij er dan halve plakjes van 


Bak de helft van de uien en de knoflook en doe daar de gezeefde tomaten bij
Laat dit mengsel 5 min op n laag vuurtje lekker sudderen
Breng het op smaak met wat peper en zout
Meng ondertussen het gehakt met de rest van de ui en de knoflook het amandelschaafsel en wat peper en zout
Maak er gehaktballetjes van ongeveer ten grootte van een  walnoot
Leg die balletjes in de saus en laat ze 20 min gaar sudderen in de saus  roer regelmatig in de pan
Bak in die tussentijd de aardappelpartjes in zo,n 15 min bruin en gaar doe daar de courgette bij
En bak die zo,n 5 min mee  breng het dan op smaak met peper en zout
Serveer de balletjes in de saus apart van de aardappel/courgette mix




Tip van deze Kokkerel chef  ( je kunt de balletjes ook als tapas bij de borrel serveren )




Geen opmerkingen:

Een reactie posten