Zuppa Angelica met zwarte Kersen
1 roombotercake
100 gr kersenjam
50 gr kirsch of rum
1 pot zwarte kersen op siroop
125 gr pure chocolade
1 blaadje gelatine
2 eieren
100 gr suiker
750 ml volle melk
30 gr custardpoeder
1 zakje vanillesuiker
250 ml slagroom
2 el geschaafde amandelen
Snij de cake in blokjes ( 3 cm) en besmeer deze aan beide
kanten met de jam
Leg ze in een schaal van anderhalf tot 2 liter inhoud en
besprenkel de cake met de kirsch of rum
En verdeel de uitgelekte kersen erover
Schaaf met een dunschiller 25 gr van de chocolade af dit is
voor de garnering
Rooster de amandelen in een koekenpan lichtbruin en week de
gelatine in warm water
Scheid de eieren en klop de Dooiers met 75 gr suiker
lichtgeel
Roer ze dan glad met
2 el melk en de custardpoeder
Kook de overige melk en roer 1 ,3 een derde deel ervan door
het dooiermengsel en schenk dit dan bij de overige melk
Verwarm dit mengsel al roerend net zo lang tot het n
gebonden vla is ( let op Niet laten
koken )
Neem de pan van het vuur en roer er de chocolade met de
vanille suiker en de uitgeknepen gelatine erdoor
Laat dat afkoelen tot lauwwarm
Klop de eiwitten stijf en spatel deze door de lauwe vla schenk dit mengsel over de cake
En laat dat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast
Klop de slagroom met wat suiker stijf en schep deze over het gerecht en garneer t dan met de geraspte chocolade en de amandelschaafsel
Okay okay tis een bewerkelijk recept maar op n druilerige
winterdag heerlijk om te doen
Snoept se
Geen opmerkingen:
Een reactie posten