zaterdag 17 november 2012

Preitaart met walnoten ....

Zondag 11 November



Preitaart met Walnoten



6 plakjes bladerdeeg
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
300 gr prei
3 eieren
75 gr gepelde walnoten
150 gr geraspte kaas
Peper en zout
Roomboter om de vorm mee in te smeren
Springvorm van ongeveer 20 a 22 cm

Verwarm de oven voor op 200 gr
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
Als het is ontdooit bekleed er dan de ingevette springvorm mee
Was en snij de prei in smalle ringetjes
Verhit wat olie in een pan en bak de prei ongeveer 5 min
Zet het vuur eronder uit zodat het wat kan afkoelen

Pel t teentje knoflook en snipper het of gebruik de knoflookpers
Klop de eieren los doe daar de knoflook bij en peper en zout naar smaak
Doe er dan de helft van de geraspte kaas bij
Dit moet je even goed door mekaar mengen
Laat dan het mengsel wat afkoelen

Hak de gepelde walnoten fijn
Voeg dan de noten aan t  preimengsel wat afgekoeld   toe
Let op als er te vel vocht in de pan zit giet dit er dan wel af
Anders word de taart veels te nat
Schep het preimengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm
Verdeel het mengsel goed over de bodem
Giet er dan het eimengsel overheen
Doe r dan de rest van de geraspte kaas overheen
Zet de taart in het midden van de oven en bak deze in 25 min goudbruin


Tip van de kokkerel chef !! zo is de taart al lekker maar hij word nog lekkerderder als je aan de vulling ook nog wat geruld gehakt  toe voegt




Geen opmerkingen:

Een reactie posten