Je haalt ervoor in huis :
- 3 Jonagold appels
- 1 vanillestokje
- 50 g boter
- 1 oud krentenbrood
- 500 ml melk
- 250 g suiker
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 ei
- Slagroom
- 200 ml room
- 75 g suiker
- boter om in te vetten
- ovenschaal
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukken.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Smelt de boter en breek het brood in stukken.
Meng het brood met de melk, de suiker, kaneelpoeder, vanillemerg, het ei en de gesmolten boter.
\Meng samen met de appels tot een smeuïge massa.
Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal en bak in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Klop de room op met de suiker.
Serveer de warme appeltaartbroodpudding met de slagroom.
Dat word weer smikkelen en smullen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten