maandag 18 maart 2013

Braadwurst ..

Vandaag het recept voor `Braadwurst maar dan gegrilt

ingrediƫnten voor 4 personen

  • 400 g braadworst
  • 100 g ontbijtspek
  • 2 appelen

  •  Belangrijk is, wanneer je de braadworsten koopt bij uw slager, dat u oplet, dat ze geen gaatjes of barsten vertonen, want dit is de allerzekerste manier om te bereiken, dat zij tijdens het grillen helemaal openbarsten en hun vet verliezen, hetgeen leidt tot groots vuurwerk en verbrande worst.
    U kunt dat ook voorkomen door de worsten tevoren een paar tellen in warm water te leggen.
    Droog de worsten daarna en wikkel ze in lange, dunne plakjes ontbijtspek, maar zonder die vast te zetten met prikkers: het spek moet uit zichzelf vast blijven kleven.
    Leg de worsten op een niet te warm plekje van de grill en laat ze gaar worden.
    Schil de appels, haal de klokhuizen eruit, snij ze in dikke plakken en laat die plakken ook mee roosteren. Serveer met sterke Franse mosterd.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten