Vandaag in de Kokkerel keuken ` Banaan met Hazelnoten
Wat heb je ervoor nodig ;
4 eetlepels Hazelnoten
2 a 3 eetlepels suiker
1 Banaan
1 kant en klare pavlova
500 ml Slagroom
2 eetlepels
frangelica ( hazelnoot likeur )
Leg een stuk bakpapier op je werkblad
Rooster ongeveer 4 eetlepels Hazelnoten circa 3 min in een
koekenpan zonder boter of olie
En haal ze daarna uit de pan laat ze wat afkoelen
Doe 1 eetlepel suiker in een pan en laat ze karamelliseren
zet dan het vuur laag
Schep de geroosterde Noten door de karamel zorg ervoor dat
ze rondom een goeie laag karamel krijgen
Zet dan het vuur uit en voeg nog een schep suiker toe
Rol de gekarameliseerde noten door die suiker en schep ze
dan op het bakpapier om af te koelen
Snij een Banaan in plakjes en leg de helft ervan op de kant
en klare pavlova
Klop 500 ml slagroom tot een stevige room en verdeel de
slagroom over de banaan en pavlova bodem
Verdeel dan de rest van de banaanplakjes daar weer over
Besprenkel het geheel met 2 eetlepels van de frangelica
likeur
Bestrooi dan het geheel met de gekarameliseerde Hazelnoten
En je heerlijke toetje of taartje is klaar om te
serveren Snoept se !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten