zondag 24 maart 2013

Pavlova Met Banaan & hazelnoten ....



Vandaag in de Kokkerel keuken ` Banaan met Hazelnoten

Wat heb je ervoor nodig ;
4 eetlepels Hazelnoten
2 a 3 eetlepels suiker
1 Banaan
1 kant en klare pavlova
500 ml Slagroom
2 eetlepels  frangelica  ( hazelnoot likeur )

Leg een stuk bakpapier op je werkblad
Rooster ongeveer 4 eetlepels Hazelnoten circa 3 min in een koekenpan zonder boter of olie
En haal ze daarna uit de pan laat ze wat afkoelen
Doe 1 eetlepel suiker in een pan en laat ze karamelliseren zet dan het vuur laag
Schep de geroosterde Noten door de karamel zorg ervoor dat ze rondom een goeie laag karamel krijgen
Zet dan het vuur uit en voeg nog een schep suiker toe
Rol de gekarameliseerde noten door die suiker en schep ze dan op het bakpapier om af te koelen



Snij een Banaan in plakjes en leg de helft ervan op de kant en klare pavlova
Klop 500 ml slagroom tot een stevige room en verdeel de slagroom over de banaan en pavlova bodem
Verdeel dan de rest van de banaanplakjes daar weer over
Besprenkel het geheel met 2 eetlepels van de frangelica likeur
Bestrooi dan het geheel met de gekarameliseerde Hazelnoten

En je heerlijke toetje of taartje is klaar om te serveren   Snoept se !!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten