dinsdag 12 maart 2013

Tapenade ....

Vandaag t recept voor "Tapenade

Ik lees op facebook dat veel mensen "lekker aan de Tapanade zitten
En dus speciaal voor die mensen en jullie volgt hier het recept !

En dit gaat er in je Home made tapenade

  • 200 gram groene olijven zonder pit
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 75 gram tonijn uit blik
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
Laat de tonijn en ansjovis uitlekken.
Doe de olijven, kappertjes, tonijn, ansjovis in een kom en pers de knoflook erboven uit.
Pureer met de staafmixer alles grof.
Voeg in een dunne straal de olijfolie toe en meng het tot een grove tapenade.
Laat de tapenade afgedekt in de ijskast een uur intrekken.

 Doe eens Gek ik schrijf  vandaag 2 recepten voor jullie  !

Tomaten gevuld met Tapanade
  • 2 grote stevige tomaten of 4 kleine
  • 0,5 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram olijven zonder pit (uitlekgewicht)
  • 75 gram tonijn op water (uitlekgewicht van een klein blik)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 stukje Parmezaanse kaas van ca. 25 gram
Was de tomaten.
Snijd een kapje op twee derde van de hoogte af.
Schep het vruchtvlees eruit met een theelepel en zet de tomaten ondersteboven op een bord zodat ze kunnen uitlekken.
Pers de halve citroen uit en bewaar 1 eetlepel sap.
 Pel de knoflook.
Laat de olijven en de tonijn uitlekken.
Schep de olijven in een mengkom van de keukenmachine en voeg de tonijn, de knoflook, de kappertjes en het citroensap toe.
Schenk geleidelijk en al mengend de olijfolie erbij tot je een homogene maar ook weer niet te gladde tapenade hebt.
Vul de tomaten ermee, schaaf de kaas met de dunschiller en leg de krullen op de gevulde tomaten.
Hmmmmm ik zeg Dig in !!!!!!!!!

Ook lekkr als klein hapje op n feestje gebruik dan Cherry tomaatjes  !!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten