En daar heb je voor nodig :
- 1 ossenstaart
- 70 gram boter
- 3 eetlepels bloem
- 3 vleesbouillonblokjes
- 2 liter water
- 2 winterwortels
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- ½ bosje selderij
- ½ bosje peterselie
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 2 uien
- 2 centiliter ketjap
- cayennepeper
- zout
- 1,5 borrelglaasje Madeira enu terwijl je kookt neem je ook gewoon n lekkr glaasje Hihi !!
Verdeel de ossenstaart in
stukken.
Verhit 30 gram boter in een grote pan en bak de staartdelen
rondom bruin in ca. 10 min. \Water toevoegen en aan de kook brengen.
Regelmatig afschuimen.
Wanneer zich geen schuim meer vormt, de
bouillonblokjes toevoegen, de in grote stukken gesneden wortels, de in
vieren gesneden uien, het takje tijm, de laurierblaadjes, de selderij,
de peterselie en de tomatenpuree.
Laat 2 uur zachtjes koken met de
deksel op de pan.
De ossenstaart eruit nemen en laten afkoelen.
De
bouillon zeven en apart houden.
Verhit 40 gram boter in de pan en strooi
goed roerend de bloem erbij.
Laat op een matig vuur bruin verkleuren en
voeg dan geleidelijk de bouillon toe.
Blijf goed roeren totdat een
mooie walnootkleurige roux ontstaat.
Dan de rest van de bouillon
bijvoegen en nog eens goed doorroeren.
Breng opnieuw tegen de kook aan.
Voeg een scheutje ketjap toe, de Madeira en maak op smaak met
cayennepeper en eventueel wat zout. Doe het van het bot losgemaakte
vlees als vulling in de soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten