En wat gaat daarin Nou het volgende !!
- 6 sneetjes witbrood (b.v casinobrood)
- 50 g zachte roomboter
- 6 eetlepels abrikozenjam
- 50 g gewelde abrikozen, in reepjes
- 50 g rozijnen
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 125 ml melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- nootmuskaat
- Oven voorverwarmen op 175 °C. Sneetjes brood royaal bestrijken met boter en abrikozenjam en schuin doormidden snijden. Driehoekjes brood dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen en abrikozen en rozijnen ertussen leggen. In kom eieren schuimig kloppen. Slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor kloppen. Eimengsel over brood in schaal schenken. Bovenkant licht bestrooien met nootmuskaat. In midden van oven broodpudding in 30-40 min. goudbruin en gaar bakken. Warm of lauwwarm serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten