donderdag 28 maart 2013

ei weetjes ...



Vandaag in de kokkerel keuken 8  “Ei weetjes

Nu het bijna Pasen is dacht ik ik plaats wat ei tips !!

Wil je een zacht gekookt ei
Of juist een hard gekookt ei
Ben je nou juist een type die van een halfzacht eitje houdt ?
Dan krijg je van mij de tabel die aangeeft hoe je een ei perfect naar je eigen smaak kookt !

Kwartel ei           opgezet met kokend water    Zacht  2 ,5  minuut  Hard 5,5min
Hennenei            opgezet met kokend water    Zacht  4      minuut  Hard 7,5 min
Middelgroot ei   opgezet met kokend water    Zacht 4,5   minuut  Hard  8    min      
Groot ei               opgezet  met kokend water   Zacht 5,5   minuut  Hard   9   min

Is er een maximum aantal eieren wat je per week mag eten ?
Als je jezelf houdt aan ongeveer 3 eieren per week zit je volgend de tabellen goed
Eieren bevatten eiwitten, vitaminen en mineralen maar ook cholesterol dus is het beter er niet Te veel van te eten

Hoe bewaar ik het best m,n eieren ?
Eigenlijk in de koelkast omdat de temperatuur daar het constant is
Daar blijven ze ten minste houdbaar tot de datum op de verpakking
Bewaar ze met de punt naar beneden !!
Zo blijven eiwit en dooier het best op hun plek
Kook je de eieren uit de koelkast laat ze dan eerst even op kamertemperatuur komen

O ja bewaar je je eieren zonder doos , onthoud dan wanneer je ze gekocht hebt of zet het op 1 van de eieren de houdbaarheid datum met wat potlood !






Geen opmerkingen:

Een reactie posten