Vandaag in de kokkerel keuken 8 “Ei weetjes
Nu het bijna Pasen is dacht ik ik plaats wat ei tips !!
Wil je een zacht gekookt ei
Of juist een hard gekookt ei
Ben je nou juist een type die van een halfzacht eitje houdt
?
Dan krijg je van mij de tabel die aangeeft hoe je een ei
perfect naar je eigen smaak kookt !
Kwartel ei
opgezet met kokend water
Zacht 2 ,5 minuut
Hard 5,5min
Hennenei
opgezet met kokend water
Zacht 4 minuut
Hard 7,5 min
Middelgroot ei
opgezet met kokend water Zacht
4,5 minuut Hard
8 min
Groot ei
opgezet met kokend water Zacht 5,5
minuut Hard 9
min
Is er een maximum aantal eieren wat je per week mag eten ?
Als je jezelf houdt aan ongeveer 3 eieren per week zit je
volgend de tabellen goed
Eieren bevatten eiwitten, vitaminen en mineralen maar ook
cholesterol dus is het beter er niet Te veel van te eten
Hoe bewaar ik het best m,n eieren ?
Eigenlijk in de koelkast omdat de temperatuur daar het constant is
Daar blijven ze ten minste houdbaar tot de datum op de
verpakking
Bewaar ze met de punt naar beneden !!
Zo blijven eiwit en dooier het best op hun plek
Kook je de eieren uit de koelkast laat ze dan eerst even op
kamertemperatuur komen
O ja bewaar je je eieren zonder doos , onthoud dan wanneer
je ze gekocht hebt of zet het op 1 van de eieren de houdbaarheid datum met
wat potlood !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten