Men hebe daarvoor nodig !!
- 450 gram zachte boter
- 750 gram geraspte oude kaas v.b. oud Brugge , old Amsterdam
- 600 gram bloem
- allerlei kruiden en zaden v.b. maanzaad, sesamzaad, komijnzaad, paprika
Voeg de bloem er beetje bij beetje bij en roer verder.
Kneed snel met de hand het deeg tot een vaste bal.
Verdeel het deeg in 3 of meer stukken en verpak het in plasticfolie.
Leg het minstens een uur in de frigo.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. (deel per deel omdat het niet te warm zou worden)
Snijd het deeg in de vorm van koekjes die je wil of druk er vormpjes uit.
Leg de koekjes op een koude bakplaat die bedekt is met bakpapier maar laat wat plaats tussen de koekjes. Versier de koekjes met de zaadjes.
Bak de koekjes tot ze tussen goudgeel en goudbruin zijn.
Leg de koekjes op een rooster en laat ze afkoelen.
( Dorinda bedank voor de inspiratie voor t recept van Vandaag )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten