Jaja ik weet het moet het eerst beter weer worden , maar ik hoop het zo af te dwingen hihi !
Wat gaat erin :
- 1 stuk(s) paprika, kapje eraf
- 1 stuk(s) courgette, in de lengte doormidden en uitgehold (met een theelepel)
- 2 stuk(s) tomaten, kapje eraf en uitgehold
- 4 stuk(s) champignons, uitgehold
- 200 gram alpkäse, geraspt
- 200 gram Emmenthaler, geraspt
- 200 gram Gruyère, geraspt
- 250 ml witte wijn
- 1 beetje citroensap
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels Kirsch (of water)
- 1 eetlepel Maizena
Kaasfondue.
Vul de groenten met kaas en ‘grilde’ de fondue daarin.
Een tip is dat je de groenten een dag van tevoren kunt vullen en ze alleen nog hoeft op te warmen.
Maar let op: kaasfondue maken is toch wel een werkje dat aandacht vereist!
Het moet geen ‘klomp’ kaas worden, maar mag ook niet schiften…
Ik zal een geheimpje verklappen; als je niet zoveel puf hebt, voeg er dan stiekem een pakje kaasfondue toe aan je eigen fantasie van kazen, dan is-ie zeker goed van structuur.
Breng de wijn en citroensap met het knoflookteentje net niet aan de kook in een pan
Voeg de kaas in delen toe en laat het heel langzaam smelten en goed blijven roeren
Roer de Kirsch-water-maizena glad en voeg het toe.
De fondue zal vervolgens binden
Breng het op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat
Vul de groenten met het mengsel en laat deze gaar worden op de BBQ.
(Je kunt de groenten ook, terwijl je de fondue maakt, apart garen op de BBQ of kort koken in water, dan hoef je niet lang te wachten nadat je de fondue erin hebt gedaan)
Je kunt diverse groenten gebruiken om te vullen, want het ziet er feestelijk uit wanneer je een plateau volgooit met een mengelmoes van vormen en kleuren.
Je kunt de groenten ook in stukjes snijden en deze gebruiken om in de fondue te dopen .
Een salade van bijvoorbeeld kropsla, of wortel-rozijnen, is altijd lekker hierbij.
En natuurlijk lekker vers knapperig brood!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten