Wat heb je ervoor Nodig ;
180 g half om half gehakt

40 g margarine
ontbijtspek
1 snee oud wittebrood
zout
peper
kerriepoeder
nootmuskaat
melk
Voor Jus
100 ml kippenbouillon
10 g ui, fijn gesneden

tomatenpuree
gemalen laurierblad
klein beetje bloem
Week het wittebrood in een scheutje melk en breng het gehakt met de brood en smaakstoffen op smaak.
( maar denk om het zoutgehalte, want t ontbijtspek is ook al zout)
Maak van het gehakt met de palm van je hand rolletjes.
Rol met je hand het spek om de gehaktrol (één plak spek per rol)
Goed vastrollen, laat aan de zijkant het gehakt zien.
Plaats ze een half uur in koelkast om op te stijven.
Verhit in een koekenpan de margarine.
Braad de slavinken in de matig hete margarine goudbruin en gaar in ongeveer 15 a 20 minuten terwijl je steeds de slavinken met braadvet bedruipen. (ze moeten gaar zijn)

Zet het vuur wat lager tijdens het braden
Houd de slavinken warm en maak van het braadvet een jus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten