Ingrediënten
1 ei
320 gr bloem + om te bestuiven
125 ml melk, warm (niet te heet)
30 gr suiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje a 7 gram gedroogde gist
Snufje zout
40 gr boter
Vulling
4 eetl rozijnen
100 gr bastersuiker donkerbruin
2 theel kaneelpoeder
50 gr pecannoten, grof gehakt
40 gr zachte boter + in te vetten + om te bestrijken
4 eetl rozijnen
100 gr bastersuiker donkerbruin
2 theel kaneelpoeder
50 gr pecannoten, grof gehakt
40 gr zachte boter + in te vetten + om te bestrijken
Materialen
Ronde ovenschaal of springvorm van ca 22 cm doorsnede
Schone vochtige theedoek
Mixer
Bereiding
Doe de gist bij de warme melk en roer een paar keer om zodat
er klonters ontstaan. Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, zout, vanillesuiker en het ei tot een romige massa. Schenk de melk met gist er bij en mix kort.
Voeg de bloem er bij en kneed met je handen tot een soepel deeg.
Bestuif een kom met een beetje bloem en doe de deegbal er in.
Dek af met een schone vochtige theedoek.
Zet de kom op een warm plek en laat het deeg ongeveer 45 min rijzen.
Mocht het niet lukken dan kun je de (ovenbestendige) kom ook in de oven zetten op 35 graden totdat het deeg verdubbeld is.
Bestuif een werkblad met bloem en rol de deeg bal uit tot een
rechthoek van 20 x 30 cm.
Bestrijk de bovenzijde met zachte boter.
Meng
de rozijnen, basterdsuiker, kaneel en pecannoten door elkaar en verdeel
over de laag boter.
Rol het deeg vanuit de lange kant op en druk de
naden zachtjes tegen elkaar.
Snijd de deegrol met een scherp mes in 8
stukken.
Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal of
springvorm.
Leg er eentje in het midden en leg de andere deegrondjes er
om heen, laat wel een paar cm afstand van elkaar.
Bedek met een vochtige
theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
Bak de broodjes in
18 minuten goudbruin.
Haal ze uit de oven en bestrijk met een beetje
boter voor een mooie glans.
Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje
warm zijn.
Om te bewaren kun je ze het beste afdekken met aluminiumfolie
en de volgende dag en paar minuutjes opwarmen in de oven.
Lekker voor het ontbijt; lekkere luchtige kaneelbroodjes met rozijnen en pecannoten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten