Vandaag in de kokkerel Keuken 4 “Bananenbrood
Moet je wel ff t volgende voor in huis halen :
250 gr tarwebloem
2 theelepels
bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
100 gr boter
Mespunt zout
200 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker ( dr. Oetker)
2 eieren
125 ml 1 bekertje crème fraiche
300 gr banaan
Cakevorm ( 27 cm ) bebotert
Bakpapier
Verwarm je oven voor op 180 gr
Bekleed je cakevorm met wat bakpapier ( komt je brood
makkelijker los na het bakken )
Zeef boven een grote schaal je bloem samen met het bakpoeder
,kaneel en n mespunt zout
Meng de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker tot
een glad mengsel
Voeg er dan 1 voor 1 de eieren aan toe en de crème fraiche
Doe dan het bloemmengsel met de net gemaakte mix van boter,
suiker eieren en de crème
Prak de bananen fijn en schep die door het geheel heen
Verdeel de complete mix over je cakevorm
Bak haar in 1 uur gaar prik met circa 45 min even met n saté
prikker in je cake
Als je saté prikker er schoon uit komt is i klaar zo niet
laat m dan nog even verder garen
en laat het minimaal 30 min afkoelen haal ze dan uit de vorm
en verder afkoelen op n rooster
Lekkr met boter jam of honing of gewoon zo zonder niks !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten