Vandaag in de kokkerel keuken 6 “ Spaanse maaltijdsoep met Chorizo
En dit gaat erin :
250 gr chorizoworst
in blokjes gesneden
2 uien in halve ringen gesneden
1 zak paprika mix in reepjes gesneden
1 eetlepel gemalen komijn ( djinten )
1 pakje van 350 gr tomato frito ( tomatensaus )
2 blikken kikkererwten
1 rundvlees bouillon tablet
1 stokbrood
Peper en zout
Bak je chorizoworst ongeveer 1 minuutje in een pan zonder
boter of olie er zit zat vet in de worst zelf
Voeg dan de ui paprika en de komijn toe
Bak het geheel 4 min op middelhoog vuur
Voeg er dan de kikkererwten en de tomato frito het
bouillontablet aan toe
Overgiet dit met 750 ml gekookt water
Laat dit 10 min koken en maak ze op smaak met peper en zout
Verdeel de soep over borden of je soepkommen
En geef er plakjes stokbrood bij
Voordeel van deze soep je kunt haar 1 dag van te voren
bereiden bewaar ze afgekoeld en afgedekt in de koelkast en warm haar al
roerend een laag vuurtje op
Geen opmerkingen:
Een reactie posten