Vandaag in de Kokkerel keuken “Lente quiches met Pecorino en
Ham
En dit haal je ervoor in huis eer je eraan beginnen kan ;
6 plakjes bladerdeeg
150 gr waterkers of
rucola
450 gr tuinerwten
15 gr munt
20 gr platte peterselie
4 eieren
1 beker slagroom
100 gr pecorino Kaas geraspt
100 gr dungesneden rauwe ham
4 kleine ( 12 cm
doorsnee ) of 1 grote springvorm
Verwarm je oven voor op 180 graden
Bekleed de kleine springvormpjes met 1 en n halve plak
bladerdeeg
Verwijderd de harde steeltjes van de waterkers of rucola en
snij ze vrij grof
Hou 2 handjes ervan apart
Verdeel de waterkers/rucola over de vormpjes en doe er wat
tuinerwten in
Snij de kruiden fijn
Klop de eieren los met de slagroom voeg er de kaas en de
kruiden aan toe
Schenk dat goedje in de quiche vormpjes
Verdeel er dan de in reepjes gesneden ham over
Bak de quiches in circa 30 min goudbruin en gaar in de oven
op 180 graden
Even afdekken met aluminium folie als ze te snel donker
worden en dan verder af bakken
Neem ze dan uit de oven en laat ze wat afkoelen
Serveer ze met n laagje van de achter de hand gehouden
waterkers/rucola sla
Leuk en lekkr als voorgerecht !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten