maandag 29 april 2013

Gebakken romanesco met walnoten ....

Vandaag in de Kokker-El keuken "Gebakken Romanesco met walnoten

En wat haal je daarvoor in huis ?

1 romanesco, in kleine roosjes (de stronk in stukjes)
1 sjalotje, gesnipperd
200 gr gepelde walnoten, in stukjes gehakt
1 tl gesnipperde gemberwortel
2 el ketjap
4 el santen
peper en zout
olijfolie om in te bakken


Verhit de olie in een hapjespan. 
Romanesco en sjalot met de kruiden roerbakken. 
Voeg indien nodig wat water toe en laat de groente stoven, maar zorg dat ze nog wat beet houdt.
Noten even in droge koekenpan roosteren 
Houd ze goed in de gaten, ze verbranden snel!
Roer de noten met de ketjap en santen door de romanesco.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten