zondag 14 april 2013

Witlof met Piccalilly ,..........

Vandaag een recept met de Zelfgemaakte piccalilly "Witlof met Piccalilly

En dit haal je ervoor in huis :

  • 4 plakken gekookte ham
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 theelepel groentekruiden van Maggi
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 of meer eetlepels piccalilly naar smaak ,, het liefst je eigen zelfgemaakte natuurlijk !!
  • scheutje pittige olie
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Snijd de witlof stronkjes door midden en verwijder het dikke witte stukje van de onderkant.
Snijd de witlof in stukjes, was en dep droog.
Leg op een bakplaat 2 grote plakken ham.
Doe de olie in de wok en roerbak de witlof tot het geslonken is en eventueel vocht is verdampt.
Voeg de piccalilly er bij en laat mee verwarmen.
Verdeel het mengsel over de ham en bestrooi met wat groente kruiden naar smaak.
Verdeel de helft van de kaas erover en leg de andere plak ham er boven op.
Dan de rest van de kaas er over strooien.
In een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 15 minuten laten bakken tot de kaas een kleurtje heeft gekregen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten