vrijdag 12 april 2013

Schaatsenrijders schotel...

Vandaag t recept voor een `Schaatsenrijders Schotel

En dit haal je ervoor in huis :

1 halve kilo Aardappelen
Zout
40 gr Boter
250 gr Spekblokjes of reepjes
Peper
1 Bosje peterselie
4 Eieren
3 Dl Koffieroom

Je schilt de aardappelen en je snijdt ze in Vingerdikke plakken
Die kook je ongeveer 10 min in ruim water met wat zout erin
In een koekenpan bak je de spekreepjes/blokjes
Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen
Vet een ovenschaal in en leg de aardappelschijfjes verdeeld over de bodem
Strooi hier peper en zout over
Snij de peterselie fijn en verdeel die over de aardappelschijfjes
Doe er dan de gebakken spekjes bovenop
Herhaal dan de aardappelenschijfjes weer Giet daarop het vet van de spekjes
verwarm de oven voor op 175 graden

Klop de eieren los
Schenk daar de koffieroom bij en voeg er peper en zout aan toe
Giet dit mengsel over de aardappelen heen
Zet nu de schaal 40 min in de oven tot de eieren gestold zijn en het geheel een goudbruine kleur heeft

Makkelijk van te voren smorgends te maken om smiddags in de oven te schijven
Je eet er n salade bij  Eet se




Geen opmerkingen:

Een reactie posten