dinsdag 9 april 2013

Indonesische Kipspitjes

Vandaag het recept voor lekkere Kipspitjes `Indo Style

Wat heb je ervoor nodig;  voor ongeveer 3 a 4 personen ligt er n beetje aan of het grote eters zijn of niet !

400 Gr Kipfilet
1  citroen
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel pindakaas
1 a 2 lepels ketjap manis  ( zoet)
1 theelepel Boemboe Sate
8 satestokjes
3 eetlepels Olie

( extra info) Door de marinade wordt het vlees heel zacht ,ook van smaak het vlees en kun je zo op de barbeqeu of grill bereiden .
Doe ze op kleine saterpikkers en je hebt leuke kleine snacks voor bij de borrel 

Snij je kipfilet in stukjes van ongeveer 3 cm
Pers de citroen uit en vang t vocht op in een schaal
Pel de ui en snipper die klein
Maak de knoflook schoon
Knijp de knoflook boven de schaal met het citroensap fijn
Voeg er nu ook de gesnipperde ui aan toe
Bij dat mengsel mag ook de pindasaus de boemboe en de ketjap manis
Roer het tot een mooie marinade 
Leg nu de in blokjes gesneden kipfilet in deze marinade 
Laat dit Minimaal 1 uur intrekken Liever langer
( zelf marineer ik het vlees 1 dag van te voren des te meer trekken alle smaken in de kip )
Week de satestokjes in een schaal met water ( dit om verbranden van de stokjes te voorkomen )
Haal de kip uit de marinade en laat ze even in een vergiet een beetje uitlekken
verdeel de kip in 8 portie,s en rijg ze aan de Satestokjes
Verhit wat olie in je koekenpan en braad ze om en om in c.a 8 min gaar en bruin
Of leg ze op je barbeqeu of grillplaat/pan

Smeer ze 1 minuut voor het serveren nog even in met de marinade
Bak ze nog even aan alle zijden en dan kun je ze serveren
Lekkr met Pindasaus of een lichte uiensaus




Met wat stokbrood erbij of nasi/bami en natuurlijk met Friet en n n lekkere frissen salade 


Knijp die boven
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten