woensdag 10 april 2013

Witlof schuitjkes met Krabsalade .

Vandaag in de Kokker -El keuken 'een borrelhapje Witlof met Krab

Wat heb je ervoor nodig ?

Witlof   ( De Losse blaadjes dienen als schuitjes voor de salade)
Voor de salade heb je nodig :
  • 2 eieren
  • 150 gram surimisticks
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 bos-ui of lente-ui
  • Zout
  • Verse dille voor de garnering
  • Haal 12 mooie blaadjes van de witlof af, even wassen en dan goed droogdeppen
  • De surimisticks uit de verpakking halen en in een kom met een vork het krabvlees goed losmaken
  • Kook de eieren hard (10 minuten)
  • Pel de eieren en prak de eieren fijn met een vork samen met de surimisticks
  • De lente-ui in ragfijne ringetjes snijden en ook bij de krab doen
  • Meng nu de creme fraiche en de mayonaise door het mengsel
  • Op smaak brengen met een beetje zout
  • Schep nu in ieder witlofblaadje een lepeltje zelfgemaakte krabsalade
  • Garneer de witlofschuitjes met een beetje verse dille
Heb je wat minder tijd gebruik dan kant en klare Krabsalade !!
Voor een extra zoetje kun je er een klein beetje mandarijn aan de salade toe voegen !
Beetje groene kruiden erop en klaar is Kees euh Ellen hihi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten