maandag 8 april 2013

Rempejek Katjang ....

Vandaag een recept voor `Rempejek katjang

Wat gaat daarin;

1 Dl water
1 Zakje santenpoeder of 1 vierde santen blok
2 Teentjes knoflook
Halve theelepel koenjit ( kakurma)
Halve theelepel Ketoembar 
Mespunt Djinten 
Mespunt gemberpoeder
Zout
40 Gr Rijstebloem
10 G Maizena
100 G ongezouten Pinda's met Vlies
1 Dl Olie

In een pan breng je het water aan de kook en dan roer je de santen er doorheen
Laten afkoelen en de teentjes knoflook schoonmaken en boven het santenwater uitknijpen
De katoembar , djinten ,koenjit,gemberpoeder,en n beetje zout erdoor roeren
In een kom de rijstebloem en de maizena door mekaar mengen
Doe de twee substantie,s bij mekaar en roer ze tot een dik beslag
Schep er dan de pinda,s doorheen
Verhit in een koekepan wat olie en schep met n juslepel 3 bergjes beslag in de pan
Dan bak je ze in ongeveer 5 min Goudbruin
Laat ze uitdruipen op wat keukenpapier
Op dezelfde manier bak je het beslag op nooit meer dan 3 scheppen in 1 pan anders loopt het beslag in mekaar

Lekkr bij Rjjst , Nasi, Bami , of gewoon als lekkere Snack !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten