donderdag 9 mei 2013

Balletjes met fruit ....

Vandaag in de Kokker-El keuken "Balletjes met fruit

Ben je gek op n bal gehakt maar je bent t standaard balletje een beetje zat dan is dit een lekkere optie !

En wat haal je daarvoor in huis

  • 7 el olijfolie
  • 1 bakje pistachenoten (95 g)
  • 600 g gehakt half-om-half
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 pakje paneermeel (a 150 g)
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 el bloem
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 2 el frambozenconfiture (potje 250 g)
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 doosje zomerfruit (250 g, diepvries)
  • 4 el peterselie, fijngesneden 
  •    
  •  
  •  
  • Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de pistachenoten al omschuddend 2 min. 
  • Laat afkoelen op een bord. 
  • Meng het gehakt in een kom met de helft van de noten, de melk, het ei, paneermeel, piment en peper en zout. 
  • Kneed door en maak 2 rollen. 
  • Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van. 
  • Leg op een met olie bestreken bord en dek af. 
  • Zet 1 uur in de koelkast. 
  • Doe de resterende olie in een braadpan en bak de balletjes in 10-15 min. gaar. 
  • Keer regelmatig. 
  • Schep de balletjes op een bord. 
  • Schenk het meeste vet uit de pan. 
  • Roer de bloem door het achtergebleven vet. 
  • Voeg al roerend de fond en slagroom toe. 
  • Laat op laag vuur 10 min. inkoken. 
  • Voeg de confiture toe en breng op smaak met de azijn, peper en zout. 
  • Voeg het fruit toe en laat in 2 min. ontdooien. 
  • Hak ondertussen de resterende noten fijn. 
  • Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door. 
  • Bestrooi met de noten en peterselie.   Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten