Ben je gek op n bal gehakt maar je bent t standaard balletje een beetje zat dan is dit een lekkere optie !
En wat haal je daarvoor in huis
- 7 el olijfolie
- 1 bakje pistachenoten (95 g)
- 600 g gehakt half-om-half
- 75 ml melk
- 1 ei
- 1/2 pakje paneermeel (a 150 g)
- 1 tl gemalen piment
- 1 el bloem
- 1 pot vleesfond (380 ml)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 2 el frambozenconfiture (potje 250 g)
- 1 el rodewijnazijn
- 1 doosje zomerfruit (250 g, diepvries)
- 4 el peterselie, fijngesneden
- Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de pistachenoten al omschuddend 2 min.
- Laat afkoelen op een bord.
- Meng het gehakt in een kom met de helft van de noten, de melk, het ei, paneermeel, piment en peper en zout.
- Kneed door en maak 2 rollen.
- Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van.
- Leg op een met olie bestreken bord en dek af.
- Zet 1 uur in de koelkast.
- Doe de resterende olie in een braadpan en bak de balletjes in 10-15 min. gaar.
- Keer regelmatig.
- Schep de balletjes op een bord.
- Schenk het meeste vet uit de pan.
- Roer de bloem door het achtergebleven vet.
- Voeg al roerend de fond en slagroom toe.
- Laat op laag vuur 10 min. inkoken.
- Voeg de confiture toe en breng op smaak met de azijn, peper en zout.
- Voeg het fruit toe en laat in 2 min. ontdooien.
- Hak ondertussen de resterende noten fijn.
- Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door.
- Bestrooi met de noten en peterselie. Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten