Vandaag een recept in de Kokker-El keuken voor "Rollade
Men neme :
1 bol knoflook
6 el olijfolie
1 runderrollade of kiprollade of kalkoen rollade , op kamertemperatuur
1 pot 3 verse kruiden voor bij wild (tijm, rozemarijn en oregano, versafdeling)
1 pakje gerookt ontbijtspek
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bovenkant van de
knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn.
Zet in de schaal en bestrijk
met 1 el olie.
Pof 20 min.
Laat afkoelen en duw de tenen knoflook
eruit.
Zet de oven op 140 °C.
Verwijder het elastiek van de rollade
en duw het vlees open.
Bestrooi met peper en zout.
Maal de blaadjes van
de kruiden 1 min. in de keukenmachine met 5 el olie.
Bestrijk de
binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie.
Verdeel de knoflook
erover.
Duw dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel
met spek.
Bind op met het touw en leg in de ovenschaal.
Bak in 75 min.
rosé in de oven.
( ik bak m liever in de pan dan kun je m tussendoor nog bewateren met de braadjus dan droogt hij minder snel uit )
Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Lekker met
Italiaanse puree ( dat recept volgt morgen )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten