zaterdag 4 mei 2013

Gepofte aardappel ...

Vandaag in de Kokker-El keuken  "Gepofte aardappel

Met t mooie weer in opmars zal er vast weer gebarbiknoeit gaan worden
En daarom alvast een recept wat je in de oven kunt maken , maar ook op de knoei !

En daar heb je voor nodig per persoon ongeveer


1 grote aardappel (geschikt om te roosteren)

De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 
De aardappel schoonwrijven en er met een vork gaatjes in prikken 
Zodat de aardappel niet in de oven ontploft. 
1 1/2 uur bakken en heet opdienen.

 "Dit is een algemeen recept om aardappels in de schil te roosteren. 
De variaties waar je ze mee kunt vullen  zijn eindeloos
Met zure room en bieslook, cheddar en bacon, chili con carne of ratatouille.

Hieronder nog 2 recepten voor gepofte aardappelen 

2 pofaardappelen    voor Pofaardappeltjes met krab maak je dit recept
100 gr wit krabvlees 
1 eetlepel crème fraîche 
1 theelepel grove mosterd 
een handvol verse peterselie, fijngehakt 
1 citroen, het sap 
een handvol geraspte Gruyère

Bak de aardappel, zoals hier boven in het basis recept besproken staat , eventueel blieb je ze 3 min voor in de magnetron !
Meng de overige ingrediënten. 
Haal de aardappelen uit de oven en wikkel ze stevig in een theedoek en sla op de zijkant om de binnenkant te verzachten. 
Voeg een klontje boter toe en leg er het krabmengsel op, garneer met een beetje peterselie. 
Strooi er een beetje geraspte Gruyère over en zet even onder de grill.

Voor Pof aardappeltjes met champignons maak je het volgende recept 
 
1 grote vastkokende aardappel 
1 eetlepel ongezouten boter 
40 gram gehakte uien 
75 gram gehakte champignons 
snufje zout naar smaak 
2 eetlepels magere yoghurt
  
Maak de pof aardappel klaar zoals ik bij het basis recept heb beschreven  


Smelt de boter in een steelpan op matig vuur. 
Voeg de ui toe. 
Bak en roer tot de ui gaar is. 
Voeg de champignons toe. 
Breng op smaak met zout. 
Zet het vuur laag, dek af en laat 5 minuten zitten, of tot de champignons gaar zijn. 
Serveer de aardappel overgoten met het champignonmengsel en de yoghurt.
 













 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten