Vandaag in de Kokker-El keuken "Cupcakes met basilicumroom
En dit haal je ervoor in je huis , home,casa, house
3 el sesamzaad (bakje 100 g)
1/2 potje semi-zongedroogde tomaten (a 295 ml), uitgelekt
3 eieren
170 ml olijfolie
2 zakjes bosui (a 3 stuks), in ringetjes
310 g bloem, gezeefd
1 1/2 el bakpoeder
1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
1 bakje basilicum (15 g), blad fijngesneden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan
zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.
Laat afkoelen op een bord.
Snijd de tomaten in reepjes.
Klop de eieren en olie met een mixer glad
en luchtig.
Spatel er de bosui, tomaat, sesamzaad en peper naar smaak
door.
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een mespunt
zout.
Spatel luchtig door het eimengsel.
Verdeel het beslag over de
muffinvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin.
Roer ondertussen de
mascarpone los en voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe.
Neem de cupcakes uit de oven en laat eerst 5 min. in de vorm, en
vervolgens uit de vorm helemaal afkoelen.
Versier ze, eventueel met
behulp van een spuitzak, met een toef basilicumroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten