Vandaag in de Kokker-El keuken "kabouterhuizen taart met varkies vleesie
Oftewel een recept voor Paddestoelentaart met spek
En dit gaat daarin :
1 blik super croissantdeeg (6 plakjes)
3 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1/2 bakje rozemarijn (a 15 g), de naaldjes fijngesneden
2 bakjes paddestoelen melange mix (a 200 g), in stukjes
4 eieren
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
75 g geitenkaas belegen 48+, geraspt
1 pakje gerookt ontbijtspek, ambachtelijk (150 g)
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de springvorm met het deeg, druk
de plakjes goed aan elkaar met wat water.
Prik er met een vork gaatjes
in.
Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de
olie in een hapjespan en bak de ui 2 min.
Doe de knoflook erbij en bak 2
min. mee.
Voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe en bak nog 5 min.
Laat iets afkoelen.
Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met
een lepel.
Verdeel het paddenstoelenmengsel erover.
Klop de eieren
los met de ricotta, geitenkaas en peper en zout naar smaak.
Schenk over
de paddenstoelen en verdeel het spek erover.
Bak in ca. 35 min.
goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten