Vandaag in de Kokker-El keuken "Ovenrisotto met Spek en Prei
En dit haal je ervoor in huis ;
1 duopak magere spekreepjes (250 g)
3 preien, gewassen en in halve ringen
300 g risottorijst (pak 400 g)
750 ml groentebouillon, heet (van tablet)
1/2 pak tuinerwten extra fijn (a 450 g, diepvries), ontdooid
1 beker crème fraîche (200 ml)
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een hapjespan zonder olie of
boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit.
Voeg de prei toe en bak 5
min. op laag vuur.
Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels
glazig zijn.
Schep het mengsel in de ovenschaal en schenk de hete
bouillon erover.
Bak de risotto ca. 35 min. in de oven.
Neem uit de
oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor.
Zet nog ca. 5 min.
in de oven tot de risotto beetgaar is.
Breng op smaak met peper en zout
en serveer direct.
Handig want je hoeft er niet blijven staan in de keuken
Mooi recept voor in het weekend denk ik zo
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten