Vandaag een recept voor "Bessen Sandwiches
En dit gaat daarin;
2 bakjes amandelschaafsel (a 55 g)
90 g poedersuiker + wat extra voor bestuiven
40 g bloem
6 eieren, gesplitst
135 g suiker
1 bakje blauwe bessen (150 g)
1 citroen,
75 g boter
1 beker slagroom (250 ml
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Maal de amandel fijn in de
keukenmachine.
Voeg de poedersuiker en bloem toe en maal kort mee. Klop
de eiwitten met 60 g suiker stijf.
Spatel het amandelmengsel en de
bessen erdoor. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat in
een rechthoek van ca. 35 x 30 cm.
Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Laat iets afkoelen, verwijder het bakpapier en laat helemaal afkoelen.
Rasp voor de lemon curd ondertussen de gele schil van de citroen en
pers de vrucht uit.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg 3 eidooiers,
het citroenrasp, -sap en de rest van de suiker toe.
Verwarm op laag vuur
tot een gladde en dikke saus, roer voortdurend.
Laat afkoelen.
Steek
met een glas 16 rondje uit het deeg.
Klop de slagroom stijf.
Bestrijk
de rondjes met de lemon curd, een toefje slagroom en leg er een ander
rondje op.
Bestuif licht met poedersuiker. Ik zeg genieten met n grote G !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten