maandag 6 mei 2013

Stroopwafels ..

Vandaag t recept voor `Stroopwafels

En dit gaat erin :

  • 500 gr bloem
  • 250 gr boter, gesmolten
  • 150 gr witte basterdsuiker of kristalsuiker
  • 2 zakjes (van elk 7 gr) gedroogde gist
  • 60 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • vulling
  • 250 ml stroop
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr (room)boter
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Meng in een grote kom de bloem, gesmolten boter, suiker, gist, melk en ei. 
  • Kneed tot een glad, soepel deeg. 
  • Leg het deeg neer en laat 45 minuten rijzen.
  • Om de vulling te maken verhit je de stroop, bruine suiker, boter en kaneel in een steelpan op middelhoog vuur. 
  • Roer goed door en zet apart.
  • Verwarm een wafelijzer voor. 
  • Kneed het deeg nog even door en verdeel het dan in balletjes ter groote van een pingpong bal (ongeveer 4 cm in doorsnee), ook afhankelijk van de grootte van je wafelijzer. 
  • Druk een balletje in het wafelijzer en bak de wafels tussen het ijzer, tot er geen stoom meer ontsnapt en de wafel goudbruin is.
  • Haal de wafel voorzichtig met een spatel of mes uit het ijzer en snijd de wafel horizontaal open zolang het nog warm is. 
  • Wacht niet te lang, want dan zullen ze breken. 
  • Verspreid wat van het stroopmengsel op een van de helften en druk de andere helft er weer tegenaan. 
  • Herhaal met de andere wafels.
SUK6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten