En daar gaat in ;
Pak kokosbiscuit, circa 240 gr.Roomboter 125 gr.
1 eetlepel rode 4 vruchtenjam.
1 pakje monchou van 100 gram,
125 ml slagroom,
1 zakje vanillesuiker.
75 gr suiker.
ca 550 gr uitgelekte kersen op lichte siroop,
200 ml siroop van kersen,
1 flinke eetlepel custardpoeder.
ik zou Geen extra suiker meer toevoegen aan de kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.
Bekleed de springvorm met aluminiumfolie of vetvrij bakpapier.
Verkruimel de koekjes zoveel mogelijk.
Smelt de boter en roer de kruimels erdoorheen en vermeng de eetlepel jam erin.
Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk het zo stevig mogelijk aan, gebruik hiervoor evt de pureestamper.
10 minuten in de koelkast laten afkoelen.
Roer de monchou fijn met de vanillesuiker en de suiker.
Klop de slagroom stijf en mix dan even kort de monchou door de slagroom.
Dit mengsel over de kruimelbodem verdelen, in koelkast zetten tot vruchtenlaag klaar is.
De kersen zeef je van de siroop.
Gebruik circa 200 ml van de siroop om te binden.
Lees beschrijving op custard poeder pak.
Siroop laten koken, en dan mengsel van koude siroop met custard erbij voegen, ongeveer 3 minuten laten koken/binden, terwijl je blijft roeren..
Vervolgens even laten afkoelen, kersen erdoorheen roeren en verder laten afkoelen.
Als de kersen bijna zijn afgekoeld mogen ze als laatste over de monchoulaag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten