Vandaag het recept voor "Gorgonzola Prei cupcakes ....
En dit gaat erin;
1 pakje roomboterbladerdeeg (10 plakjes, diepvries), ontdooid
2 el olijfolie
1 prei, gewassen en in halve ringen
3 eieren
2 el crème fraîche (bekertje 125 ml)
1 pakje Gorgonzola (kaas, 185 g), verkruimeld
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed 10 vormpjes met bladerdeeg.
Prik
met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de vormpjes 10 min. in het midden
van de oven.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 4 min.
Neem uit de pan en laat afkoelen.
Klop ondertussen de eieren los met de
crème fraîche.
Voeg de Gorgonzola en de afgekoelde prei toe aan het
eimengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de vormpjes
en bak de cupcakes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Serveer warm of
koud.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten