Vandaag een Moederdag recept "Eierschalen gevuld met roerei en zalm
Waar je voor nodig hebt :
eieren
2 plak. zalm, gerookte
Beetje water
20 gr. boter
blaadjes basilicum
verse Peper
Zeezout, grof
Lege eierschillen
Bestrooi het bord met een laag zeezout van circa 1 centimeter.
Knip met een scherp, puntig nagelschaartje een ovale opening in de eierschalen.
Laat de eieren in een kom glijden.
Snijd de zalm in reepjes.
Klop de eieren los met het water en peper.
Smelt de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe.
Laat dit al roerend op een zacht vuur stollen tot een glanzende massa.
Schep de zalmreepjes erdoor, maar houd een deel apart voor garnering.
Vul de eierschalen met roerei en garneer met enkele reepjes zalm.
Zet op het bord de eieren in het zeezout en steek het basilicumblad als garnering tussen het zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten