En dit haal je ervoor in huis
- 1 kg aardappelen kruimig
- 350 g hamlappen, in 4 stukken
- 60 g boter
- 1 ui, in ringen
- 1 bakje champignons (250 g), in kwarten
- 1 handpeer (bijv. conference), gewassen
- 125 ml boomgaard sap peer (fles 1 liter)
- 1 zak spinazie (300 g).
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout.
- Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin.
- Keer halverwege. Neem uit de pan.
- Bak de ui 2 min. in dezelfde pan.
- Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.
- Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakken.
- Voeg met het sap toe aan de ui en champignons.
- Leg het vlees terug in de pan en laat 6 min. stoven zonder deksel.
- Verhit 20 g boter in een hapjespan.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de aardappelen af.
- Vang wat kookvocht op.
- Stamp met de pureestamper de aardappelen met de resterende boter, wat kookvocht, peper en zout tot puree.
- Verdeel met de spinazie, het vlees en de perenjus over 4 borden.
- SMAKELIJK ETEN !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten