Vandaag een recept voor een `Provensaalse Tonijnschotel
En dit gaat erin;
1 blikje tonijn moot in water (200 g)
2 el olijfolie
1 zak Provençaalse wokgroenten (400 g)
2 uien, in parten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 Frans stokbrood (afbakbrood), in stukjes
75 g kruidenboter (bakje 100 g)
Start met je oven voor te verwarmen op 180 °C.
Verdeel de tonijn in stukjes en schep om
met wat peper en zout.
Verhit de olie in een wok en roerbak de
wokgroente en de uien 5 min.
Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
Meng de wokgroente met de tomatenblokjes met vocht en de stukjes tonijn
en schep in de ovenschaal of braadslee.
Bestrijk de sneetjes stokbrood
met de kruidenboter, verdeel ze met de boterkant naar boven over de
schotel, zodat het mengsel wordt afgedekt.
Zet de ovenschaal of
braadslee in de oven en bak het gerecht in 20 min. goudbruin en gaar
Handig want je kan m van te voren klaar maken en afbakken als je wilt gaan eten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten