Vandaag weer een recept voor een Heerlijke `Gemarineerde Chocolade Cheese Cake
en dit gaat daarin:
250 g koekjes (bv. Oreo koekjes )
100 g boter, gesmolten
3 tabletten chocolade extra puur 72% (a 100 g), in stukken
9 pakjes Mon Chou (a 100 g)
340 g witte basterdsuiker
4 eieren
En zo maak je m
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Maal de koekjes fijn in de
keukenmachine.
Of als je geen machine hebt stop je de koekjes in een schone theedoek je dekt ze toe en je rost er op los met je deegroller
Hihi of je drukt ze fijn met de onderkant van een pan
Voeg de boter toe.
Verdeel het mengsel over de bodem van
de springvorm, druk aan en zet ca. 5 min. in de oven.
Laat afkoelen.
Hang ondertussen een kom in een pan kokend water.
Zorg dat
de kom het water net niet raakt.
Smelt de chocolade al roerend au
bain-marie.
Meng de roomkaas en suiker in de keukenmachine.
Voeg 1 voor 1
de eieren toe. Schep 8 el van dit mengsel in een kom en houd apart.
Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in
de springvorm.
Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden
roomkaasmengsel over.
Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen
door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat.
Bak de taart ca. 1 uur in de oven.
Dek af met aluminiumfolie
als hij te donker wordt.
Laat afkoelen en verwijder de vorm.
Serveer
koud. met n dikke dikke klodder verse slagroom Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten