Vandaag een recept voor een lekkere "Pecan Pie
En dit verwerk je erin :
250 g patent tarwebloem
100 g poedersuiker
250 g boter
4 bakjes pecannoten (a 70 g)
150 g keukenstroop (pot 500 g)
75 g lichtbruine basterdsuiker
75 ml slagroom (bekertje 125 ml)
Verwarm
de oven voor op 180 ºC.
Mix de bloem, poedersuiker, boter en 1/2 tl zout
in de keukenmachine tot een kruimelig deeg.
Kneed dit met de hand
verder tot een bal.
Bekleed het bakblik ermee en zet 20 min. in de oven.
Doe de noten in het ovenschaaltje en bak 10 min. in de oven
Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan.
Breng aan de kook en laat 6 min. op laag vuur koken.
Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de
taartbodem.
Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 min. in de oven.
Laat voor serveren helemaal afkoelen.
Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten